Генпрокурор вважає торгівлю з ворогом криміналом / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що ідея зняти економічну блокаду на Донбасі означає легалізувати виплати податків терористичним утворенням і перекладання соціальних та комунальних видатків псевдореспублік на український бюджет.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНе стріляють у відповідь ті, кого поставили до стінки – В'ятрович

«Торгівля з підприємствами на окупованих територіях можлива лише при їх реєстрації і сплаті податків в Україні, як це було до 2017-го. Після того, як терористи «націоналізували» українську державну і приватну власність на території ОРДЛО, ідея зняти економічну блокаду означає легалізацію виплати податків терористичним утворенням і перекладання соціальних та комунальних видатків псевдореспублік на український бюджет», - наголосив Луценко.

Генпрокурор вважає таку торгівлю криміналом, що підпадає під статтю 258-5 КК про фінансування тероризму.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня в Мінську відбулися засідання робочих груп Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кучма, засідання вперше пройшли конструктивно. За його словами, сторони домовилася про новий механізм припинення вогню.

Водночас ЗМІ повідомили, що на наступному засіданні ТКГ за пропозицією Кучми розгляне питання про зняття економічної блокади на Донбасі.