Луценко розповів про оголошену детективу НАБУ підозру / фото УНІАН

Генеральна прокуратура оголосила підозру детективу Національного антикорупційного бюро, який займався розслідуванням справи про розкрадання в оборонному комплексі, але "згорнув" її.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє ТСН.

Читайте такожРозкрадання в "оборонці": у Раді при НАБУ не знайшли доказів про отримання вигоди співробітниками бюро

Відео дня

"Вчора заступник генпрокурора Анжела Стрижевська оголосила підозру детективу НАБУ Завгороднему, який розслідував цю справу (про розкрадання в Укроборонпромі - УНІАН) з 2016 року. Який мав усі докази розкрадань, який замовив експертизу. І, як говориться у підозрі, "ймовірно за вказівкою свого невстановленого на даний момент слідства керівництва" вирішив згорнути цю справу, відкликавши її з експертизи хоча мав усі підстави її завершити та вийти на той результат, на який сьогодні вийшла ДБР, САП без НАБУ", - повідомив генпрокурор.

Луценко додав, що ГПУ тепер з'ясовуватиме, чи це була самостійна ініціатива детектива НАБУ, чи він виконував вказівку свого керівництва.

Як повідомляв УНІАН, заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка анонсував перші посадки корумпованих топ-чиновників. Йдеться, зокрема, про резонансні справи, в яких фігурують держкомпанії "Укроборонпром" та "Центренерго".