За даними ЗМІ, Зеленський підписав указ про помилування 72-річного уродженця Росії Висоцького / фото president.gov.ua

Прес-секретар президента Володимира Зеленського не підтвердила інформацію про підписання главою держави указу про помилування засудженого в Україні В’ячеслава Висоцького, який нібито внесений до списку на обмін ув’язненими з РФ.

Читайте такожВже 22 засуджених в Україні росіян просять Путіна обміняти їх на українських політв'язнів - Денісова

Про це прес-секретар президента Юлія Мендель написала у Facebook, коментуючи інформацію про те, що нібито Зеленський підписав наказ про помилування вихідця з Росії Висоцького, засудженого за держзраду.

Відео дня

«Я не знаю, що це за указ. Ми нічого цього не знаємо. І «Обозреватель», наскільки я знаю, це зняв. Поки це вся інформація, якою ми володіємо. Я не знаю, що це за указ. Ми ніхто не знаємо, що це за указ, на що це посилання, і звідки ця інформація пішла», - написала Мендель.

Також вона зауважила, що поки видання «Обозреватель» не надав доказів інформації, таку новину можна вважати фейком.

Водночас, як повідомило видання «Настоящее время», Зеленський підписав указ про помилування 72-річного уродженця Росії Висоцького, який знаходиться в так званому "списку на обмін". Про це виданню нібито повідомило джерело в Міністерстві юстиції України.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня перший заступник голови ВР, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що українська сторона пропонує 30 березня обміняти 25 засуджених росіян на 25 українських політв'язнів. Відповідні пропозиції були направлені представнику РФ у Тристоронній контактній групі Борису Гризлову офіційним листом.