Керівник СБУ у США обговорив з американськими посадовцями підготовку візиту Зеленського до Вашингтона / фото УНІАН

Тимчасово виконуючий обов‘язки голови Служби безпеки України Іван Баканов у США обговорив з американськими посадовцями підготовку візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона.

Читайте також"Зеленський сподобався Трампу": офіцер США спрогнозував, як складуться відносини двох президентів

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, візит Баканов здійснює на запрошення американської сторони з метою ознайомлення з результатами українсько-американського безпекового співробітництва.

Відео дня

Під час бесіди зі спеціальним помічником президента США з питань Європи Фіоною Гіл обговорювалися практичні кроки стратегічного партнерства між двома державами.

Баканов заявив, що Україна розраховує на безперервний та більш інтенсивний діалог з представниками Білого дому та Державного департаменту США.

Особливу увагу було приділено підготовці візиту до Вашингтону президента України Володимира Зеленського, який незабаром має відбутися на запрошення президента США Дональда Трампа.

У цьому контексті Баканов довів до американської сторони ряд стратегічних послань глави Української держави. Зокрема, під час зустрічі з заступником помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джорджем Кентом було підтверджено незмінність зовнішньополітичного курсу України, поглиблення євроатлантичної інтеграції України. Також Баканов наголосив на відданості нової команди у Києві курсу політичних та економічних реформ, що наближають Україну до кращих європейських стандартів.

Сторони приділили особливу увагу розвитку співпраці у військово-технічній та енергетичній сферах. Наголошено на важливості послідовної підтримки з боку Конгресу Сполучених Штатів євроатлантичного курсу України.

Член Палати представників, співголова Українського кокусу у Конгресі США Марсія Каптур під час зустрічі з Бакановим наголосила на підтримці України з боку американських законодавців у контексті подальшого поглиблення безпекового співробітництва між двома країнами.

У ході зустрічей т.в.о голови СБУ подякував американським службовцям за багаторічну незмінну та системну підтримку України, тверду позицію щодо територіальної цілісності нашої держави.

Як повідомляв УНІАН, Посольство України у США поінформувало, що Трамп запросив Зеленського здійснити візит до Вашингтона. Поки невідомо, коли саме такий візит може відбутися.