Зеленський закликав діаспору долучатися до побудови нової демократичної й заможної України / фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський пообіцяв захищати українську мову, суверенітет України і курс до Європи та НАТО.

Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом Світового конгресу українців та Конгресу українців Канади у Торонто, повідомляє прес-служба глави держави.

Читайте також"Підла спроба зірвати переговори": Зеленський відреагував на обстріл бойовиками санітарного авто

Відео дня

"У Конституції записано, що єдина державна мова в Україні – українська. Я як президент, як гарант Конституції захищатиму українську мову, наш суверенітет і наш курс до Європи та НАТО", – запевнив Зеленський.

Водночас глава держави подякував українцям Канади за всебічну підтримку України. За словами президента, волонтерську та соціальну справу, яку вони роблять, важко переоцінити. Йдеться, зокрема, про підтримку України з початку російської агресії.

Під час зустрічі було також обговорено, як українська влада може створити кращі можливості для українців, котрі мешкають за кордоном, відвідувати й вільно працювати в Україні.

«Я хочу зробити так, щоб ви приїздили в Україну не в гості, а додому», – додав президент.

Зеленський закликав українську громаду Канади активно долучатися до побудови нової демократичної й заможної України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Володимир Зеленський прибув до Канади з робочим візитом. Глава держави вже провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд, під час якої обговорювали протидію російській агресії.