37,6% не змогли відповісти на питання, кого б вони хотіли бачити прем'єром / фото УНІАН

Найбільше українці хотіли б бачити на посаді прем’єр-міністра після виборів позафракційного народного депутата Юрія Бойка, лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко і чинного прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це свідчать передані агентству УНІАН результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

У рамках опитування респондентам ставилося запитання: "Зараз обговорюються різні варіанти, хто може стати прем’єром після проведення виборів до Верховної Ради. Серед діячів зі списку кого б ви особисто хотіли бачити головою уряду після президентських виборів?".

Відео дня

Читайте такожСвіже опитування показало, які партії проходять до Ради: "Слуга народу" залишається лідером, "Голос" втрачає позиції

Відповіді респондентів розподілилися наступним чином: Бойко – 12,8%, Тимошенко – 12,3%, Гройсман – 9,6%, Ігор Смешко – 7,7%, Святослав Вакарчук – 4%, Анатолій Гриценко – 3,5%, Петро Порошенко – 2,7%, Андрій Садовий – 2%, Олександр Данилюк – 1,6%, Сергій Тарута – 0,8%, Арсеній Яценюк – 0,8%, Андрій Коболєв – 0,1%.

Понад 4% опитаних вказали "іншого" кандидата, 37,6% було важко відповісти на це запитання, а 3,5% відмовилися відповідати.

Опитування проводилось з 25 червня по 7 липня. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2 тис. 4 респонденти, що проживають у 129 населених пунктах в усіх регіонах України (крім Криму) за 3-ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.