За даними УНІАН, ідеться про колишнього очільника Запорізької ОДА Костянтина Бриля / фото УНІАН

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру екс-очільнику Запорізької облдержадміністрації в декларуванні недостовірної інформації.

Як повідомили у прес-службі НАБУ, 9 липня детективи Бюро повідомили колишньому голові однієї з обласних державних адміністрацій про підозру у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 КК України).

Слідство встановило, що екс-посадовець у своїх електронних деклараціях за 2016 та 2017 роки не задекларував статки на суму близько 35 млн грн та 8 млн грн відповідно, а декларацію за 2015 рік не подав. Серед незадекларованого у 2016-2017 рр. майна — нерухомість, авто, доходи, корпоративні права.

Відео дня

"Повідомлення про підозру екс-губернатору направлено поштою через неможливість вручення особисто - такий порядок передбачений КПК України", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСтало відомо, кому із міністрів НАБУ збирається вручити підозру

Зазначається, що колишнього посадовця про виклик до НАБУ детективи повідомили завчасно, він особисто підтвердив намір явитись до відомства 9 липня о 14:00. "Але цього не сталося. Відтоді екс-посадовець на дзвінки детективів не відповідає. За місцем проживання особа, яка представилася охоронцем, повідомила детективам, що колишнього губернатора немає, отримувати документи ця особа відмовилася. Впродовж перебування детективів поряд із місцем проживання екс-чиновника з кількох автомобілів за ними спостерігали невстановлені особи", - додали в НАБУ.

У відомстві зазначили, що розслідування фактів недекларування статків детективи НАБУ розпочали за каденції посадовця в січні 2017 року.

Як повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах, йдеться про колишнього очільника Запорізької ОДА Костянтина Бриля.

Вчора, 9 липня, Бриль на своїй сторінці у Facebook повідомив, що зі ЗМІ дізнався про можливе вручення йому підозри та назвав такі дії НАБУ та САП "переслідуванням".

"Вже кілька років поспіль я "насолоджуюсь" цілеспрямованим переслідуванням. Не виключено, що воно штучно стимулюється тими політиками і бізнесменами, на заваді чиїх протиправних оборудок в Запорізькій області я став", - написав він.

Раніше УНІАН повідомляв, що детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015-2018 роки.