Володимир Путін / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський у відношенні до Путіна трохи копіює американського колегу Дональда Трампа.

Читайте також"Путін нічого не може зробити": офіцер США пояснив, як Трамп завдав Росії сильних економічних ударів

Таку думку в інтерв’ю «Апострофу» висловив капітан 1-го рангу ВМС США у відставці, екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах, коментуючи пропозицію Зеленського розширити перемовини щодо Донбасу представниками США і Великобританії.

Відео дня

«Президент Зеленський у відношенні до Путіна трохи копіює президента США, мовляв: "Так, ти класний хлопець, але будемо говорити на моїх умовах, будемо говорити про те, про що я хочу говорити, не ти". Якщо врахувати, що під час саміту G20 Трамп із Путіним обговорював питання України, то це для нього важливо. Або неважливо, тому що у нього в США проблеми - демократи, майбутні вибори. Тому я думаю, що з Путіним він говорить приблизно в такому ж тоні: "Хочеш зі мною вести переговори, будемо говорити про те, про що я хочу. Я хочу говорити про Україну, тому що це те, про що ти не хочеш говорити". Трамп посміхається, його міміка дуже саркастична, але веде свою політику. Думаю, США був би цікавий такий формат. Це ще один козир у колоді», – вважає Табах.

Офіцер зазначив, що Німеччина і Франція для Путіна – не конкуренти, адже «дають йому робити, що він хоче».

«Путін порівнює себе тільки з однією людиною - президентом США. Ще Китай, може, але Китай не бере участі в цих конфліктах. Я б тільки вдвох із Путіним за стіл переговорів не сів би. Я б говорив, що хочу цього, як Трамп каже, але не сів би. Мені здається, вони розкусили цю схему Путіна – його скарги, що він хоче переговорів, але з ним не хочуть говорити. А тут зворотна тактика. Переговори повинні бути на умовах України і з міжнародними партнерами», – зазначив Табах.