Денісова і Москалькова зустрілися в Києві / скрін відео

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова і російський омбудсмен Тетяна Москалькова проводять зустріч у Києві.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Денісової.

"Зустріч вже триває", - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Читайте такожРосійський омбудсмен Москалькова прибула з візитом до Києва

За її підсумками планується спільний підхід до преси омбудсменів України та РФ.

Зустріч розпочалася орієнтовно о 12.00.

Як повідомила Денісова у соціальній мережі Facebook, на зустрічі з Москальковою буде обговорено "питання звільнення громадян України, які утримуються на території РФ та окупованого Криму, а також утримуваних громадян РФ в Україні".

Також, як повідомила Уповноважений ВР, буде розглянута можливість вирішення гуманітарних питань щодо забезпечення окремих громадян, які перебувають у місцях несвободи, медичною або іншою допомогою.

"Говоритимемо і щодо подальшої нашої співпраці", - повідомила Денісова.

Крім того, український омбудсмен опублікувала відео початку зустрічі. Вона сказала, що рада приїзду Москалькової до Києва.

"Сподіваюся, що ви приїхали за хорошими новинами і з хорошими новинами", - заявила Денісова.

Український омбудсмен зазначила, що на її думку буде можливість обговорити деякі питання, які цікавлять обидві країни, і громадян України та РФ.

Своєю чергою Москалькова заявила, що "дуже важливо, що відбулася розмова між президентами".

"І ми з вами вже діємо у фарватері того діалогу, який розпочався. Дуже важливо, щоби у нас з вами знаходилися механізми, інструментарії допомагати людям", - сказала Москалькова.

При цьому Денісова заявила, що це дуже важливо. "Я думаю, що якраз спрямована наша робота на реалізацію того курсу, який вітає наш президент і я сподіваюся ваш", - заявила Денісова.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 15 липня, Москалькова прибула до Києва з візитом. Головна мета візиту - суд у справі колишнього головного редактора РІА «Новости Украина» Кирила Вишинського.

Затриманому 15 травня 2018 року в Києві, колишньому головному редактору РІА «Новости України» Кирилу Вишинському, інкримінують вчинення державної зради і ведення підривної інформаційної діяльності проти України.

4 квітня Подільський районний суд столиці почав розглядати справу Вишинського по суті.

7 травня суд продовжив йому до 22 липня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сьогодні, 15 липня, має відбутися засідання Подільського райсуду Києва у справі Вишинського.

У коментарі УНІАН один із адвокатів Вишинського Андрій Доманський заявив, що захисники мають намір просити суд про зміну запобіжного заходу Вишинському з тримання під вартою на особисте зобов'язання.