Борис Джонсон / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали колишнього міністра закордонних справ Великої Британії, екс-мера Лондона Бориса Джонсона з обранням лідером Консервативної партії, що дозволить йому очолити британський уряд замість Терези Мей.

Про це президент і прем'єр повідомили у Twitter.

Читайте також"Він буде чудовим": Трамп привітав Джонсона із обранням на посаду прем'єр-міністра

Відео дня

"Я щиро вітаю Бориса Джонсона з його обранням прем'єр-міністром Сполученого Королівства. Я бажаю йому успіхів на його новій посаді. Я з нетерпінням очікую на нашу першу зустріч та залишаюся рішучим з метою зміцнення відносин України з Великою Британією", - наголосив Зеленський.

Також Джонсона привітав Гройсман. "Ми не раз зустрічалися - і в Києві, і в Лондоні, і на інших міжнародних майданчиках. Завжди наш діалог був конструктивним і доброзичливим. Успіхів на новій посаді і сил долати непрості виклики сьогодення", - заявив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, лідером британської Консервативної партії обрано Джонсона. Він офіційно стане прем'єром у середу, 24 липня, у другій половині дня. Це призначення має бути підтверджене.

Мей ще візьме участь у засіданні Палати громад для надання відповідей на запитання парламентаріїв перед тим, як повідомити королеву Єлизавету II про свою відставку.