Експерт пояснив причини симпатії керівництва НАТО до Зеленського / фото УНІАН

У штаб-квартирі НАТО відкрито заявили, що новообраному президентові України Володимиру Зеленському вдалося завоювати симпатії партнерів по Північноатлантичному альянсу на тлі контрасту з його попередником, екс-главою держави Петром Порошенком.

Як пише в статті для Zn.ua Данило Пилипчук, колишній український лідер створював дипломатичне напруження в НАТО занадто нав'язливими вимогами про прийняття України в блок.

Автор стверджує, що Зеленський завоював симпатії керівництва Альянсу щирістю і "реалістичним підходом". Президент України відкрито заявив партнерам, що ні Україна, ні НАТО поки не готові до повноцінного членства країни, яку він представляє. Повагу в штаб-квартирі викликав звіт Зеленського про низку реформ, які необхідно реалізувати в Україні для повноцінного співробітництва з воєнно-політичним блоком.

Відео дня

Читайте також"Знайшли спільну мову": посол США розкрив деталі першої розмови Зеленського та Трампа

За словами Пилипчука, важливу роль в успішній комунікації з Альянсом зіграв глава місії НАТО в Україні Вадим Пристайко, забезпечивши певний дипломатичний успіх. Чиновник зараз виконує деякі функції в Офісі президента і в майбутньому може зайняти посаду міністра закордонних справ. Завдяки його допомозі заяви Зеленського в штаб-квартирі НАТО мали позитивний і послідовний результат.

"Та якщо на декларативному рівні відносин Україна—НАТО дражливий чинник під назвою "ПДЧ" було знято, на практиці Києву ще потрібно буде виконати кілька завдань іншого порядку. Щоб добровільна відмова від "ПДЧ", який подразнював чутливі вуха деяких союзників, не стала тригером поступового згасання інтересу до українського питання, порядок денний Україна—НАТО потрібно наповнити новими, взаємно цікавими смислами", — зазначає експерт.