За словами адвоката, мета допиту Порошенка - організація шоу / фото УНІАН

Адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка переконаний, що допити його підзахисного у Державному бюро розслідувань інспіровані з Росії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам адвокат Ігор Головань після завершення сьогоднішнього допиту Порошенка в ДБР.

На його переконання, основною метою сьогоднішнього допиту, як і попереднього, було влаштувати «шоу» біля будівлі ДБР, і що мета цих допитів - чинити тиск на Порошенка як політика, а замовником цього всього є Росія.

Відео дня

Читайте такожНаступний допит Порошенка можуть провести із застосуванням "детектора брехні" – ДБР

«Основна мета допиту - організація шоу (мітинг противників Порошенка - УНІАН). І тому взагалі не важливо, в якій справі його допитували, тому що необхідності в таких допитах немає. А виклики робляться виключно для того, щоб організовувати подібні шоу. Єдине завдання цих проваджень здійснювати тиск на Порошенка і його політичну силу. Ми впевнені, що це все інспірується державою-агресором. І, на жаль, ми повернулися у той стан, коли правоохоронні органи знаходились під зовнішнім контролем», - сказав Головань.

«Я не знаю точного ланцюжка, але перше провадження було по кораблях у Керченській протоці. Це перше, що вони почали. І ми бачимо, що в цій заяві зараз у ДБР тиша. Нас смикають по «Кузні», нас смикають по «Прямому». Але це - не більше, ніж маскування основного завдання, яке зараз здійснюється на шкоду морякам. Адже саме цю заяву (заяву про злочин Порошенка, скеровану в ДБР - УНІАН) про моряків було процитовано постійним представником Росії в Радбезі ООН», - зазначив адвокат Порошенка.

Він додав, що звернувся до слідчого із проханням дозволити розголосити інформацію, про що саме запитують Порошенка на допитах, однак отримав офіційну відмову: «Вони соромляться своїх запитань, а всі кримінальні провадження порушені взагалі без події злочину».

Також, за його словами, сьогодні Порошенка допитували у справі купівлі-продажу телеканалу «Прямий», зокрема про ухилення від сплати податків.

Адвокат наголосив, що Порошенку сьогодні повідомили, що він є свідком ще в одному провадженні: «Петро Порошенко є свідком у двох провадженнях. І сьогодні нам сказали ще, по-моєму, про одне».

Як повідомляв УНІАН, Порошенка викликали 12 серпня на 9:30 на допит у ДБР як свідка у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий".

Біля будівлі ДБР зібралися як прихильники, так і противники Порошенка. Після того, як екс-президент вийшов на вулицю, його прихильники та опоненти зчинили галас і штовханину. Хтось кинув кілька курячих яєць у бік Порошенка, проте не влучив.

Екс-президент у щільному оточенні спецпризначенців попрямував до свого автомобіля та поїхав.