Зеленський запропонував Курінському самому звільнитися із посади / фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського подати у відставку через ситуацію в регіоні з незаконним видобутком бурштину.

Як передає кореспондент УНІАН, розмова Зеленського з Курінським відбулась під час наради з питань незаконного видобутку бурштину в рамках робочої поїздки глави держави до Житомирської області.

Читайте такожЗеленський призначив Бунечка головою Житомирської ОДА

Відео дня

«Доброго дня, ви в цій схемі (незаконного видобутку бурштину – УНІАН) мені пишуть», - заявив президент, звертаючись до Курінського.

«Дивно», - відповів Курінський.

«Як дивно? У мене є статистика, що ви в цій схемі і все вирішується через вас», - зазначив Зеленський.

«Наклеп», - запевнив Курінський.

«Ким наклеп? Ви нічого не знаєте, що відбувається у вас в цілому в області?... А дуже хочете працювати? Ви не корисні державі», - додав глава держави.

«Ви скільки років працюєте? 5 років. Це все при вас виходить, розумієте? Ви повинні це зрозуміти… Саме 5 років розграбувань… Якщо ви не потрібні державі, можете піти пошукати іншу роботу? Можемо так говорити? Ви можете самі звільнитися? Чи будете, як податківці – з однієї області тікають від нас в іншу область. Можна домовитись, що звільняєтесь і все?», - спитав президент.

«Так… Коли?», - спитав Курінський

«Коли треба? Треба 5 років тому, я вже це зрозумів. Тому треба, якщо можна, завтра. Можна? Так. Дякую вам», - резюмував президент.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський закликав керівників Головного управління Нацполіції та управління СБУ в Житомирській області написати заяви на звільнення через ситуацію з нелегальним видобутком бурштину в регіоні.