СКУ глибоко стурбований недавніми заявами Макрона / minfin.com.ua

Світовий конґрес українців закликає лідерів країн «Великої сімки» та представників Європейського Союзу під час зустрічі, на цих вихідних у Франції, ще раз підтвердити своє зобов'язання підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, яка захищає себе від триваючої російської військової та політичної агресії.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі СКУ.

Читайте такожУ Білому домі назвали умову для можливого повернення Росії в G7

Відео дня

«Будь-яка дискусія про запрошення Росії взяти участь у засіданнях «Великої сімки» буде підривати цілісність міжнародного правопорядку, який Росія продовжує безкарно порушувати. «Велика сімка» та ЄС повинні ще більше посилити тиск на Росію за допомогою економічних і політичних санкцій проти Російської Федерації та осіб, відповідальних за напад на Україну та незаконне ув'язнення понад 100 українських політичних в'язнів та 24 захоплених моряків», - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Зазначається, що СКУ глибоко стурбований недавніми заявами президента Франції Еммануеля Макрона та президента США Дональда Трампа, які висловили підтримку щодо відновлення членства Російської Федерації у «Великій сімці».

«Оскільки Україна готується відзначити свою 28-ту річницю незалежності, одночасно захищаючи свої кордони від військової агресії Російської Федерації, СКУ закликає міжнародне співтовариство притягнути Росію до відповідальності за її злочини проти українського народу», – заявив Ґрод.

У СКУ нагадали, що війна призвела до загибелі 15 тис. осіб, переміщення 1,6 млн осіб і негативно вплинула на життя понад 4,4 млн жителів Донбасу. Людські права жителів Криму продовжують порушувати російські окупанти. Понад 100 українців та кримських татар залишаються незаконно ув'язненими російською владою.