Рон Джонсон отримав відмову у в’їзді до РФ / фото: president.gov.ua

Влада Російської Федерації відмовила американському сенатору від штату Вісконсин Рону Джонсону у видачі візи для поїздки в складі делегації Конгресу США.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожУ США чекають від Зеленського обіцяних реформ перед його візитом до Вашингтона - Волкер

Відео дня

Сам Джонсон висловив припущення, що відмова російської влади пов’язана з його критичними висловлюваннями на адресу президента РФ Володимира Путіна.

Джонсон, який є главою Комітету Сенату з питань внутрішньої безпеки, назвав анексію Криму Кремлем у 2014 році "трагедією історичних масштабів".

Прес-секретар сенатора повідомив, що візит до Москви був запланований наступного тижня в рамках поїздки делегації Конгресу до кількох європейських країн.

Незважаючи на відмову у в’їзді до Росії, він заявив, що й надалі виступатиме за рішучу відповідь на агресію та за відвертий діалог. Джонсон є ініціатором низки законопроектів у Конгресі, спрямованих на те, щоб притягнути Росію до відповідальності за агресію в Україні. Джонсон також є одним з ініціаторів перейменування вулиці перед посольством Росії у Вашингтоні на честь Бориса Нємцова, якого застрелили у 2015 році в Москві.

Як повідомляв УНІАН, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон анонсував візит до Києва.