Заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук / Фото УНІАН

Заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук є одним із кандидатів на посаду прем’єр-міністра України.

Олексій Гончарук став заступником керівника Офісу президента у березні 2019 року. За даними ЗМІ, з Андрієм Богданом його познайомив співзасновник Monobank Дмитро Дубілет.

Читайте такожПісля скандалу з квартирою: Зеленський звільнив начальника контррозвідки СБУ і відправив його керувати на Кіровоградщину

Відео дня

За освітою Гончарук – юрист, працював у девелоперській фірмі "PRIOR-Invest", за півроку звільнився. Невдовзі компанію викрили у незаконній схемі: "PRIOR-Invest" стала посередником у "терміновому" продажу землі з лісом першої категорії під селом Коцюбинське в Ірпінському районі у 2008 році.

Також Гончарук працював керуючим у юридичній фірмі, що займалася інвестиціями. Крім того, у 2009 році очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO), який йому допоміг заснувати Айварас Абромавичус.

У 2014-му став першим номером у списку кандидатів від партії "Сили людей", яка на парламентських виборах набрала 0,11%.

До свого призначення в Офіс президента Гончарук встиг попрацювати позаштатним радником екс-міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка.

Саме Шевченко намагався затвердити Гончарука на посаді голови Держслужби геології й надр, але через конфлікт із прем'єром Арсенієм Яценюком призначення не відбулося.

Після відставки міністра Гончарук не покинув урядову кар’єру і пішов у радники першого віце-прем’єр-міністра економічного розвитку та торгівлі Степана Кубіва. За даними ЗМІ, з Кубівим його познайомив Абромавичус.

Уже на посаді заступника керівника Офісу Олексій Гончарук пообіцяв іпотеку під 12-13% річних, легалізацію грального бізнесу і відкриття ринку землі до 2020 року.

Гончарук також був серед тих, хто виступив проти тези про можливий дефолт. Зокрема, закликав не будувати "екзотичні сценарії", аби не відлякувати інвесторів.

Про приватне життя Гончарука з відкритих джерел невідомо, а профіль у Facebook присвячений здебільшого висвітленню робочих питань.

Як повідомляв УНІАН, про можливе призначення Гончарука прем'єр-міністром 27 серпня поінформувала низка українських ЗМІ. За словами співрозмовників, у середу Зеленський і керівництво ОПУ проводитиме співбесіди та консультації по кандидатурах інших членів уряду.