Ілюстрація / REUTERS

Обмін полоненими між Україною і Росією мав би відбутися найближчим часом, а інформацію про перенесення термінів нині не підтверджено.

Читайте такожСуд випустив Вишинського через його включення до списку на обмін утримуваними особами - джерело

"За моїми даними, жодних змін немає, і обмін повинен відбутися, можливо, навіть сьогодні. Ми чекаємо. Мій підопічний перебуває в пункті збору й чекає", – заявив «Обозревателю» адвокат беркутівця Олександра Саттарова Ігор Свінціцький.

Відео дня

Так само на той факт, що обмін ось-ось відбудеться, вказує і звільнення кримськотатарського активіста Бекірова. За даними Саттарова, його також мінятимуть.

Раніше адвокат Валентин Рибін, який захищає декількох засуджених в Україні осіб, заявив, що обмін нібито відкладається на невизначений термін через бюрократичні процедури. На його думку, президент Володимир Зеленський повинен підписати Указ про помилування. Без цього документа кандидати на обмін не можуть навіть перебувати в пункті збору.

Однак, за словами Свінціцького, його підзахисний вже минулого тижня в супроводі СБУ вирушив у пункт збору до Харкова.

Московські адвокати наших моряків досі ситуацію не коментують. Мовчати почали після того, як стало відомо, що обмін все-таки відбудеться. За їхніми словами, вони не хочуть нашкодити ситуації.

"Адвокат Рибін може говорити все, що йому хочеться. Але ми ситуацію, як і раніше, не коментуємо", – сказав російський адвокат Ілля Новіков.

Інший захисник на умовах анонімності уточнив, що жодна дата обміну не є остаточною і в будь-який момент її можуть відтермінувати.