Арахамія прокоментував скасування депутатської недоторканності / фото УНІАН

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія вважає, що після набуття чинності законом про скасування депутатської недоторканності в Україні буде відкрито багато резонансних кримінальних проваджень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам, відповідаючи на питання, чи почує суспільство нові прізвища тих, до кого прийдуть слідчі НАБУ та ГПУ, після набуття чинності закону про депутатську недоторканність.

“Я думаю, що з’являться. Тому що зараз є перезавантаження усієї правоохоронної системи. Всі люди вже чекають... Багато людей знають, що коїться, але чомусь правоохоронні органи на це не звертали уваги. Я думаю, що ми будемо чекати за 6 місяців дуже багато таких гучних резонансних справ”, - сказав Арахамія.

Відео дня

Читайте також"Це лише початок": Зеленський про скасування депутатської недоторканності

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 вересня, Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо скасування недоторканності народних депутатів (№ 7203).

Законом зі статті 80 Конституції України вилучається норма про те, що народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність.

Також передбачено вилучити з чинної редакції Основного Закону норму про те, що народні депутати "не можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності, затримані чи заарештовані".

При цьому залишається норма про те, що народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

Закон набере чинності з 1 січня 2020 року.