Правління НБУ закликало правоохоронців провести неупереджене розслідування / фото УНІАН

Низка останніх інцидентів, які сталися з Валерією Гонтаревою та її сім'єю у Лондоні та Києві, може свідчити про наявність організованого та цілеспрямованого психологічного та фізичного тиску на неї.

Читайте такожЛожкіна, Філатова, Гонтареву і Ко викликають до ГПУ для вручення підозрПро це йдеться в заяві правління НБУ, розміщеного на Facebook-сторінці регулятора.

«Ми розцінюємо це як реальну загрозу особистій недоторканності посадовців регулятора, які здійснювали та продовжують здійснювати реформи фінансового сектору, і намагання в такий спосіб підірвати спроможність центрального банку виконувати своє призначення – забезпечувати цінову та фінансову стабільність як фундаменту для стійкого економічного зростання», – йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому правління НБУ закликало правоохоронні органи «забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування цих інцидентів та притягнути винуватців до відповідальності, забезпечити захист життя та здоров’я екс-голови НБУ, поточного керівництва і співробітників Національного банку як конституційних прав кожного українця».

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 5 вересня у центрі Києва спалили елітну машину невістки Гонтаревої.

А 30 серпня Гонтареву в центрі Лондона збила машина. Вона отримала серйозні травми.