Волкер сподівається, що обмін полоненими між Україною та РФ стане поштовхом для припинення вогню на Донбасі / фото УНІАН

Спеціальний представник Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер сподівається, що обмін утримуваними особами між Україною та Росією стане поштовхом для припинення вогню на Донбасі та виконання Мінських угод.

Про це спецпредставник США повідомив у Twitter.

"Дуже приємно бачити повернення українських моряків додому та обмін утримуваними особами між Україною та Росією! Сподіваюсь, це дасть поштовх до подальшого обміну, оновленого припинення вогню та прогресу в напрямі повного виконання Мінських угод", - написав він.

Відео дня

Читайте такожТрамп прокоментував обмін полоненими між Україною та РФ: можливо, гігантський крок до миру

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримувала понад 70 українців. До цього числа не входили 24 українські моряки, захоплені в полон біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Сьогодні, 7 вересня, в рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українські військовополонені моряки та 11 політв’язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас до РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Президент України Володимир Зеленський після прибуття звільнених українців заявив, що реалізовано перший етап дій з припинення війни на Донбасі.