Кабмін Гончарука вирішив провести аудит діяльності районних держадміністрацій / фото УНІАН

Про це йдеться у доповідній записці міністра Кабміну Дмитра Дубілета щодо упорядкування графіка перевірок діяльності місцевих держадміністрацій, текст якої є у розпорядженні УНІАН.

Так, у доповідній записці йдеться про те, що з метою упорядкування роботи, яка раніше була припинена при Гройсмані з метою уникнути впливу на виборчий процес, пропонується затвердити графік перевірок у новій редакції.

false

Пропозиція міністра Кабміну Дубілета була підтримана прем'єр-міністром Гончаруком, який розпорядився забезпечити відповідну організацію підготовки і проведення зазначених перевірок у період з 25 вересня по 8 жовтня, та про результати доповісти в установленому порядку. Також було окремо вказано, що Віталію Кличку необхідно забезпечити належні умови для проведення перевірки.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше народний депутат від партії «Слуга народу» Олександр Ткаченко звернувся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з депутатським запитом з проханням ініціювати загальний аудит діяльності мера Віталія Кличка, Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих структур. Про це Ткаченко повідомив на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що такий аудит був запланований ще в часи Гройсмана, але так і не був проведений.

Читайте такожУ "Слузі народу" ініціюватимуть дострокові вибори у столиці – як захід, так і Київради«Мені б дуже хотілося, щоб розбійники, які розкрадали гроші киян сіли за ґрати», - зазначив Ткаченко. За його словами, необхідність масштабної перевірки діяльності влади Києва назріла давно.

«Масові фінансові порушення і бюджетні зловживання вже неодноразово викривалися в ході кожної більш-менш серйозної перевірки. Це стосується як діяльності департаментів КМДА, так і діяльності столичних комунальних підприємств», - заявив нардеп.

За його інформацією, майже дві сотні кримінальних справ проти чиновників КМДА у часи Кличка не були доведені до фінального кінця, і жоден злодій не опинився за ґратами.

«Ігнорування кричущих корупційних скандалів в КМДА кабміном Гройсмана не дивує, тому що Кличко був повністю вбудований в вертикаль Порошенка і Гройсмана. Він був «своїм хлопцем», це була звичайна кругова порука. Я звертаюся до всіх, хто працює в КМДА і команді Кличка: якщо, як ви стверджуєте, вам нема чого приховувати, то не треба нервувати, аудит тільки доведе вашу невинність», - підкреслив Ткаченко.