В Росії засудили святкування Дня захисника України / mskbest.ru

У МЗС РФ назвали святкування Дня захисника України «черговим проявом неонацизму».

Про це йдеться в повідомленні департаменту інформації і друку МЗС Росії.

Читайте такожThe Atlantic: Росія вербує неонацистів, бійцівські клуби і байкерів для диверсій на Заході

Відео дня

«Святкування річниці створення так званої «Української повстанської армії», яка прославилася в роки Другої світової війни кривавими розправами над мирними жителями різних національностей, включаючи євреїв, росіян, українців і поляків, яке відбулося 14 жовтня в Києві, стало черговим проявом неонацизму і ксенофобії», - заявили у відомстві.

Стверджується, що в цьому році «неонацисти» в ультимативній формі вимагали від влади країни не допустити реалізації домовленостей «нормандського формату» з розведення сил на лінії зіткнення на Донбасі та імплементації «формули Штайнмаєра».

«Відкрито звучали заклики до громадянської непокори і «війни з Росією до переможного кінця», - заявили в російському МЗС.

Раніше видання Newsweek писало, що дезінформація Кремля поширює вигадки про український «фашизм». Державна пропаганда РФ намагається зобразити групи українських радикалів значно впливовішими, ніж вони насправді є, хоча у порівнянні з більшістю країн Європи, праві екстремісти в Україні насправді дуже слабкі.