Курдська діаспора в Києві виступила проти наступу Туреччини на позиції курдів в Сирії / УНІАН

Представники курдської діаспори влаштували біля посольства США в Києві мітинг, на якому закликали Вашингтон зупинити турецький наступ у Сирії.

Читайте такожМЗС України після початку операції турецької висловило свою позицію щодо ситуації в Сирії

Фоторепортаж з місця подій підготував кореспондент УНІАН. Учасники акції принесли плакати з гаслом «Ердоган - терорист» і прапори Курдистану. Вони також розкидали на асфальті зображення прапора Туреччини.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 9 жовтня Туреччина почала в Сирії операцію «Джерело миру» проти сил сирійських курдів, яких Анкара вважає союзником забороненої в Туреччині Курдської робочої партії (КРП).

За два дні до цього США оголосили про виведення своїх військових з прикордонних районів Туреччини і Сирії, тим самим відкривши Анкарі шлях до наступу. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що мета наступу - створити «безпечну зону», а його мета - «курдські бойовики» і члени угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії.

Рада безпеки ООН на засіданні 10 жовтня не змогла ухвалити жодного рішення щодо наступу Туреччини на території Сирії. П'ять європейських країн пізніше закликали Туреччину припинити односторонні військові дії.

Ердоган, у свою чергу, 16 жовтня поставив курдам ультиматум: Туреччина припинить наступ на північному сході Сирії, якщо курдські загони складуть зброю і вийдуть із запланованої "безпечної зони".