Володимир і Олена Зеленські / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою Зеленською беруть участь в церемонії інтронізації японського Імператора Нарухіто.

Як повідомляє Офіс президента у Facebook, сьогодні це одна з головних світових подій.

До Токіо з‘їхалося понад 2 тис. гостей з більш ніж 180 країн.

Відео дня

Читайте такожІмператор Японії офіційно оголосив про вступ на престол (фото, відео)

З новим імператором у Японії почалася нова ера «Рейва», що можна перекласти як «Гарна гармонія».

Нарухіто зійде на 6,5-метровий трон. Традиційна церемонія яскрава і добре продумана. Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому.

Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на церемонію.

Володимир Зеленський заявив, що для нього є великою честю взяти участь у церемонії інтронізації японського Імператора Нарухіто.

«Для мене велика честь взяти участь в інтронізації Імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини», – сказав Зеленський.

Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії. Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію. Церемонія інтронізації тривала понад півгодини.

Також нагадується, що програмою робочого візиту президента України до Японії передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних країн.

Візит триватиме до 24 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, 21 жовтня Зеленський розпочав робочий візит до Японії для участі у церемонії інтронізації Імператора Японії Нарухіто.