Пристайко нагадав, що чинність закону про особливий порядок спливає 31 грудня / Фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що Україна не домовлялася з Росією про закріплення "особливого статусу" Донбасу в українській Конституції. 

Про це Пристайко сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV. 

Зокрема, главу МЗС запитали, що з огляду на те, що Кремль заявляє про необхідність закріплення особливого статусу Донбасу в законодавстві України, чи є серед умов для проведення зустрічі лідерів у "нормандському форматі" внесення відповідних змін у нову редакцію закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». 

Відео дня

Своєю чергою Пристайко нагадав, що чинність закону про особливий порядок спливає 31 грудня. 

"Ні, такої умови немає, а більш широка відповідь: ми все одно збираємось цей закон міняти, його треба змінювати, він застарілий, наші депутати мають прийняти нову редакцію цього закону", - заявив Пристайко. 

Читайте такожПристайко розповів про існування приблизних дат проведення зустрічі лідерів в "нормандському форматі"

При цьому у нього запитали, чи з Москвою ведуться консультації щодо змісту цього закону. 

"Москва поставила ті питання, які були ще починаючи з Мінських домовленостей про те, що ці особливі "особливості" мають відповідати такому набору очікування, і те, що вони говорять, наприклад, що треба внести зміни у Конституцію, - ні, ми так не домовлялися", - наголосив Пристайко. 

Він нагадав, що у Мінську домовилися про проведення конституційної реформи на основі децентралізації. "Ось це те, що ми маємо показати", - заявив Пристайко. 

Окремо, він сказав, що українська влада не веде розмови з бойовиками, а переговори ведуться з Російською Федерацією за посередництва ОБСЄ.