За словами Разумкова, наразі його зарплата становить "десь близько 40 тисяч гривень" / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що з часом необхідно змінювати депутатську зарплату.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Українська правда». Коментуючи заяву, яку спікер робив раніше про те, що зарплата в народних депутатів недостатня, Разумков сказав: «Дивіться, не можна казати про зарплату в 40 000 гривень, 35 000 - 40 000 гривень в державі, де середня заробітна плата, там, 10 000 гривень, «замала». Тому я не так казав».

«Вона невелика, враховуючи ті спокуси, які можуть з'являтися в народного депутата. І я думаю, що з часом треба буде змінювати це», - додав Разумков.

Відео дня

За його словами, аби людина фахово й ефективно працювала, потрібно давати їй «нормальну мотивацію», в тому числі, це стосується зарплати, а також контролювати, щоб у людини «не виникало спокуси залізти в бюджет, залізти в якісь корупційні схеми тощо».

Читайте такожНардепи Поляков і Скороход прокоментували своє виключення з фракції "Слуга народу"

На уточнення, як вирішується це питання у фракції «Слуга народу», голова ВР відповів, що «люди отримують зарплату» і працюють за неї. «Не влаштовує зарплата - будь ласка, до побачення», - зазначив Разумков і запевнив, що у нього немає додаткових доплат.

Водночас, на зауваження, що виключена з фракції «Слуги народу» Анна Скороход заявляла, що депутатам доплачують по 5 тисяч доларів, спікер сказав: «По-перше, треба зрозуміти, хто це робив. По-друге, я прибічник того, щоб не в ЗМІ про це казати, а звернутися до НАБУ, правоохоронних органів та дати цю інформацію. Це буде корисно і правильно».

На питання, чи йому хтось пропонував доплату, Разумков відповів, що на цій посаді йому ніхто нічого «не приходив і не пропонував». Щодо депутатів «Слуги народу» він висловив думку, що, якби були такі факти, то вони б звернулися до правоохоронних органів.

За словами Разумкова, наразі його зарплата становить «десь близько 40 тисяч гривень залежно від того, скільки робочих днів у місяці».

На питання, чи вистачає йому зарплати на утримання майна, яке вказано у декларації ( у спікера і його родини є 11 квартир, будинок, кілька земельних ділянок, 4 автомобілі), голова ВР відповів, що вистачає і що він має заощадження. «Я достатньо непогано себе почував у фінансовому плані до цього. Подивіться декларацію. Мені точно вистачає. Крім того, у мене ще дружина працює. Подивіться, скільки вона заробила за минулий рік», - сказав Разумков.