Підозру розширили за статтею про розкрадання держкоштів  / фото УНІАН

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявляє, що у справі колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського розширено підозру статтею про розкрадання державних коштів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Рябошапка повідомив на брифінгу.

За словами генпрокурора, підозра Злочевському, якого оголошено у розшук, була змінена.

Відео дня

Читайте такожГПУ передала всі свої справи в ДБР, НАБУ, СБУ і Нацполіцію

«Провадження щодо Злочевського було зупинено у зв'язку з розшуком останнього. Провадження було відновлено, змінена підозра йому, і провадження знову зупинено. Тобто, фактично нічого не відбулося, окрім розширення підозри пану Злочевському», - сказав Рябошапка.

Він уточнив, що у підозрі Злочевського додана кваліфікація - розкрадання державних коштів в особливо великому розмірі.

Окремо Рябошапка наголосив, що немає кримінальної справи щодо компанії Burisma. Він додав, що з приводу компанії Burisma з представниками іноземних держав він не зустрічався, і йому таких питань не ставили. «Я не спілкувався, я не зустрічався, і таких запитань мені не ставили, не тиснули і не просили», - сказав генпрокурор.

Також його запитали, скільки відкрито справ, в яких фігурує компанія Burisma і Злочевський, і крім того, чи може бути притягнутий до відповідальності син колишнього віце-президента США Гантер Байден.

«Є 13 кейсів, де фігурує колишній міністр екології Злочевський. У деяких із цих кейсів зустрічається слово, яким позначається назва компанії. Ще в деяких з цих кейсів відповідно зустрічається слова, які є іменами тієї особи, про яку ви говорили (про Гантера Байдена - УНІАН). Що буде далі із цими кейсами, оскільки ми вже їх не можемо розслідувати, - відповідно вони будуть передані за підслідністю. Там треба дивитися - деякі з них будуть передані чи до Національного антикорупційного бюро, деякі, можливо, до ДБР, а деякі можуть бути пов'язані зі Службою безпеки, там де це пов'язано із фінансуванням тероризму чи з терористичними актами», - заявив Рябошапка.