Ілюстрація REUTERS

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що доля фігуранта справи про катастрофу літака Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі Володимира Цемаха, переданого Росії в рамках обміну між Києвом і Москвою утримуваними особами, не має стосунку до Кремля.

Читайте такожПорошенко у Раді назвав Путіна "мишачим королем" бойовиків на Донбасі

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Пєсков сказав журналістам, коментуючи заяву прокуратури Нідерландів про те, що російська влада нібито дозволила Цемаху виїхати з країни.

Відео дня

«Ні, ви знаєте, це питання, яке не має стосунку до Кремля, тому я тут нічого не можу сказати», - зазначив Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, 2 грудня прокуратура Нідерландів заявила, що Росія навмисно проігнорувала запит про екстрадицію і дозволила фігуранту справи про збитий над Донбасом малайзійський «Боїнг» рейсу MH17 Володимиру Цемаху покинути територію Росії.

7 вересня Україна передала Росії Цемаха згідно з умовами обміну полоненими. Пізніше стало відомо, що він повернувся до «ДНР». Прокуратура Нідерландів надіслала запит на тимчасовий арешт Цемаха до компетентних російських органів 7 вересня з метою екстрадиції. 11 вересня Нідерланди перекваліфікували Цемаха з ключового свідка у справі MH17 на підозрюваного.