Три країни готові до більш глибокої секторальної інтеграції з ЄС \ УНІАН

Міністри закордонних справ України, Грузії та Молдови виступають за диференційований підхід у рамках ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Читайте такожКраїни-учасниці "Східного партнерства" наблизилися до Євросоюзу ближче, ніж інші сусіди - Туск

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, сьогодні на полях Міністерського засідання ОБСЄ відбулася зустріч у форматі робочого сніданку високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозепа Борреля з міністрами закордонних справ країн ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Відео дня

«Співрозмовники обмінялися думками щодо подальшого розвитку ініціативи. Зокрема, було наголошено, що Україна та інші асоційовані партнери ЄС – Грузія та Молдова прагнуть отримати перспективу членства в Євросоюзі. У цьому зв’язку було б корисно більш активно застосовувати у рамках «Східне партнерство» принцип диференціації, виходячи з інтересів та амбіцій партнерів», - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зазначив, що три країни готові до більш глибокої секторальної інтеграції з ЄС у сферах енергетики, торгівлі, транспорту, цифрової економіки, митної та безпекової співпраці. У цьому контексті, було запропоновано створити в рамках «Східне партнерства» додатковий формат взаємодії для асоційованих партнерів.

Зазначається, що під час зустрічі Боррелю було передано спільну заяву трьох міністрів закордонних справ України, Грузії і Молдови з пропозиціями щодо подальшого розвитку «Східного партнерства».