Рада ЄС наступного тижня буде обговорювати майбутнє "Східного партнерства" / фото: УНІАН

Рада Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ 8 квітня обговорить майбутнє ініціативи "Східного партнерства" з Україною та іншими п'ятьма країнами - Грузією, Молдовою, Азербайджаном, Білоруссю та Вірменією.

Читайте такожУкраїна продовжить рух на Захід з будь-яким президентом – Клімкін (відео)

Про це йдеться у порядку денному засідання Ради ЄС у Брюсселі, що відбудеться наступного тижня в понеділок.

Відео дня

"Рада ЄС обміняється думками щодо "Східного партнерства" перед міністерською зустріччю "Східного партнерства", яка відбудеться у Брюсселі 13 травня. Міністри обговорять майбутнє "Східного партнерства" та розглянуть втілення 20 ключових завдань СхП на період до 2020 року", - зазначається у повідомленні.

Окремо Рада ЄС обговорить ситуацію у Венесуелі та Афганістані, а також "невідкладні проблеми на міжнародному порядку денному".

Довідка УНІАН. Східне партнерство є політичною ініціативою, початок якої було покладено на Празькому саміті в травні 2009 року, і яка спрямована на зближення 6 східних сусідів - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України з ЄС. Співпраця ЄС із східними партнерами орієнтована на стимулювання політичних і соціально-економічних реформ. Це означає зміцнення демократії та досягнення стабільного і збалансованого зростання в інтересах громадян.