Аваков та Денісова зустрілись із послом Італії / фото mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорили справу засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа з послом Італії Давідом Ла Челілією.

Про це передає прес-служба МВС.

Уповноважена подякувала італійській стороні за можливість зустрітися з ув’язненим українцем, акцентувавши на важливості неухильного дотримання прав Марківа відповідно до зобов’язань держав, визначених рамками Загальної декларації прав людини Генеральної асамблеї ООН

Відео дня

Водночас міністр Аваков зазначив, що слідчі Національної поліції України встановили «ряд важливих деталей, здатних наблизити нас до істини».

Читайте такожУкраїна оскаржила вирок незаконно засудженому в Італії Марківу (відео)

Нагадаємо, 12 липня суд Італії засудив до 24 років ув'язнення нацгвардійця Віталія Марківа, звинуваченого у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році. При цьому італійський прокурор вимагав засудити Марківа до 17 років ув’язнення. Цей вирок будуть оскаржувати.

В останньому слові Марків сказав, що є українським військовим, простим солдатом, патріотом, і додав, що завжди захищатиме Україну. 

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ і Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення нацгвардійця Віталія Марківа. 20 листопада Україна подала апеляційну скаргу на вирок Марківу.