Розгляд апеляції Антоненка призначено на 9.30 / фото УНІАН

Апеляційну скаргу на тримання під вартою підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка суд розгляне завтра, 20 грудня о 9:30.

Про це повідомив його адвокат Костянтин Татарченко на своїй сторінці у Facebook.

"Телефонували з Апеляційного суду. Розгляд скарги на ухвалу судді Вовка по Андрію Антоненку призначено на завтра на 9.30. Головуючий суддя - Присяжнюк", - написав адвокат.

Відео дня

Суд завтра о 10.45 апеляційну скаргу на тримання під вартою Юлії Кузьменко, яка підозрюється у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомив адвокат Кузьменко Владислав Добош.

За його словами, розгляд апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду Києва щодо тримання Кузьменко під вартою призначено у Київському апеляційному суді на завтра на 10.45.

Раніше Добош заявив, що проситиме апеляційний суд скасувати ухвалу Печерського райсуду Києва, якою Кузьменко взято під варту, та не обирати їй жодного запобіжного заходу, оскільки, на переконання адвоката, лікар жодним чином не причетна до вбивства Шеремета.

Читайте такожСправа Шеремета: вилучена у підозрюваного Антоненка міна на експертизі – МВС

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції України (відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів), через підозри в упередженості слідчих.

За словами його адвоката, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, його досі не перевели до СІЗО.