МЗС України / REUTERS

Міністерство закордонних справ України знову передало Російській Федерації ноту протесту через направлення так званого «гумконвою» на окупований Донбас.

Про це повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко у мікроблозі Twitter.

"Реагуючи на чергове порушення Росією суверенітету України – направлення так зв. «гуманітарного конвою» на тимчасово окуповані райони українського Донбасу, російській стороні передано ноту протесту", - зазначила Зеленко.

Відео дня

Читайте такожПосольство США відреагувало на ухвалення Радою Виборчого кодексу

Як повідомляв УНІАН, Росія з серпня 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбас так звані «гуманітарні конвої». Митну та прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок.

Українська сторона заявляла про отримання доказів того, що в цих вантажівках серед ящиків з продуктами харчування були зброя, боєприпаси і протитанкові гранати.

В МЗС неодноразово вимагали від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги».

Сьогодні, 19 грудня, Росія відправила на тимчасово окуповані території Донбасу черговий, 96-й так званий «гуманітарний конвой».

У МНС РФ запевняють, що колони автомобілів доставлять жителям Донецької та Луганської областей «понад 110 тонн гуманітарних вантажів, у складі яких - медикаменти та новорічні подарунки».

Також в МНС Росії заявили, що відомство «вже шостий рік приносить до Донецька та Луганська життєво необхідне людям продовольство і предмети першої необхідності».