Україна сьогодні передала ОРДЛО п'ятьох екс-беркутівців, обвинувачених у вбивствах на Майдані / фото Радіо Свобода

Президент України Володимир Зеленський заявив, що, незважаючи на видачу в ОРДЛО обвинувачених в розстрілах 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській екс-«беркутівців», справи Майдану будуть доведені до кінця.

Читайте такожЗеленський вперше прокоментував обмін екс-беркутівців

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в аеропорту «Бориспіль» після зустрічі звільнених з полону ОРДЛО в рамках обміну українських громадян.

Відео дня

«Це ніяк не буде впливати на справи Майдану. Те, що ми обіцяємо – ми робимо, тому, як я і сказав – справи Майдану ми закінчимо обов’язково», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 людей в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.

В рамках обміну Україна, серед інших, передала в ОРДЛО обвинувачених у масових вбивствах на Майдані у 2014 році колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Сергія Тамтуру та Олександра Маринченка, яких напередодні суд випустив з-під варти під особисте зобов`язання.