Правоохоронці закрили 15 нелегальних гральних закладів / фото Оля Вязенко, Facebook

Правоохоронці з 27 грудня 2019 року припинили діяльність 15 нелегальних гральних закладів, які намагались поновити свою роботу, та про які повідомили на урядову «гарячу лінію».

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук у Telegram.

Він також зазначив, що дзвінки на урядову гарячу лінію за номером 1545 — безкоштовні. Щоби повідомити про нелегальний гральний заклад потрібно обрати категорію №5.

Відео дня

Раніше у своєму відеозверненні прем'єр-міністр попросив громадян повідомляти про існування гральних автоматів, які залишилися поза увагою правоохоронних органів, через соціальні мережі уряду, державні органи та Нацполіцію за місцеперебуванням.

Читайте такожГончарук: рейди по азартних закладах можуть повторити (відео)

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення, яке забороняє займатися гральним бізнесом під прикриттям державних лотерей.

Зазначимо, що гральний бізнес в Україні заборонений законодавчо з 2009 року. Однак з того часу оператори лотерей знайшли лазівку у законі, яку використовують для здійснення цієї діяльності.

19 грудня у Верховній Раді депутати спробували проголосувати за законопроєкт про легалізацію грального бізнесу в Україні, який передбачає, що займатися цим бізнесом можна буде лише у 3-5-зіркових готелях, отримавши відповідну державну ліцензію. Однак депутатам не вистачило голосів для ухвалення законопроєкту у першому читанні, тому його відправили на доопрацювання.

Згідно з опитуванням КМІС, 56% українців виступають проти легалізації грального бізнесу.

За розрахунками уряду, надходження до бюджету від легалізації грального бізнесу можуть скласти 2-2,5 мільярда гривень на рік.

У день публікації постанови уряду 20 грудня підрозділи Нацполіції закрили близько 5300 гральних закладів.

Також після перевірок Нацполіція розпочала 250 кримінальних проваджень за фактом зайняття гральним бізнесом.