Дональд Трамп / REUTERS

Білий дім відмовився надати журналістам 20 листів щодо затримки 391 мільйона доларів військової допомоги Україні.

Про це повідомляє The New York Times.

У п’ятницю стало відомо про існування листування між помічником в.о. начальника адміністрації Трампа й співробітником управління Білого дому на 40 сторінках, котрі обговорювали блокування військової допомоги, затвердженої Конгресом США для України в період з 1 травня по 2 жовтня 2019 року.

Відео дня

Читайте такожПристайко щодо агресії РФ: наразі йдеться про виживання України як держави

«Усі 20 листів були повністю вилучені», – прокоментувала співробітниця Білого дому Діонна Гарді.

Журналістам Гарді відповіла, що не може надати листування, у якому беруть участь співробітники Адміністрації в обговоренні «внутрішньої політики», і припустила, що публікація такого листування «завадить відвертому обміну думками, необхідного для ефективної роботи уряду».

Журналісти заявили, що оскаржуватимуть таку реакцію Білого дому в судовому порядку.  

Раніше ЗМІ писали, що минулого місяця суд розпорядився передати американській неурядовій організації "Центр за політичну чесніть" 300 сторінок міжвідомчого листування, що має відношення до затримки надання військової допомоги США Україні минулого літа. Листування свідчить, що в Пентагоні серйозно переймались затримкою виділення коштів.

З обміну повідомленнями випливає, що рішення затримати кошти йшло особисто від президента Дональда Трампа. Очільники Пентагону, Ради з нацбезпеки та Держдепу намагалися його переконати дозволити використовувати гроші, які Конгрес виділив Україні.