Поспішних заяв про причини катастрофи літака в Ірані не буде / фото УНІАН

Поспішних заяв про причини катастрофи літака української авіакомпанії МАУ в Ірані не буде.

Про це повідомляється на сторінці команди президента Зеленського в Telegram.

"Встановлення істини у розслідуванні авіакатастрофи в Ірані - наш обов’язок перед родинами загиблих і головний крок із вшанування їхньої пам’яті. Поспішних заяв про причини катастрофи не буде. Версію про влучання ракети не виключено, але поки вона не підтверджена. Спекуляції на цій темі аж ніяк не наблизять нас до істини", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що президент дотримує свого стратегічного напряму - цінність людського життя є для нього найбільшим пріоритетом. Він докладає всіх зусиль, аби з’ясувати правду, а також не допустити надмірної політизації ситуації, що може зашкодити проведенню об’єктивного розслідування.

"Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви", - наголосив Володимир Зеленський.

Читайте такожВ Ірані уламки українського літака згрібають бульдозером

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

Вночі 9 січня до Ірану вирушив літак транспортної авіації Збройних сил України із 45 фахівцями різних галузей, які будуть залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ, що сталася 8 січня в аеропорту Тегерана, та ідентифікації тіл загиблих.

До складу оперативної групи увійшли представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, міністерств оборони, закордонних справ, внутрішніх справ, СБУ, РНБО, Державіаслужби, Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".