Пристайко повідомив про готовність української сторони надати допомогу у репатріації тіл загиблих громадян Британії / фото УНІАН

Глава українського зовнішньополітичного відомства Вадим Пристайко заявив про готовність України допомогти Великій Британії в репатріації тіл британців, які загинули внаслідок збиття іранськими військовими літака біля Тегерану.

Як повідомляється на сайті МЗС України, 15 січня під час візиту до Британії з метою участі у зустрічі міністрів закордонних справ України, Канади, Великої Британії, Швеції та Афганістану щодо розслідування катастрофи літака МАУ в Тегерані, Пристайко провів переговори з державним секретарем Великої Британії у закордонних справах Домініком Раабом.

Зокрема, співрозмовники відзначили важливість спільних дій для забезпечення належного розслідування обставин катастрофи українського літака.

Відео дня

Також було домовлено, що Україна та Британія докладуть всіх зусиль для притягнення винних до відповідальності та забезпечення виплати Іраном належної компенсації родинам загиблих.

Читайте такожУкраїна просить Іран передати їй "чорні скриньки" літака смертельного рейсу PS752

Водночас, Пристайко повідомив про готовність української сторони надати допомогу у репатріації тіл загиблих громадян Великої Британії.

Окрім того, обговорюючи двосторонні відносини, міністри домовилися продовжити роботу над організацією офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії та прискорити переговори щодо укладання двосторонньої Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство.

Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема, в контексті зустрічі «нормандської четвірки», що відбулася 9 грудня 2019 року.

Своєю чергою, Рааб наголосив, що, попри вихід з ЄС, Велика Британія і надалі залишатиметься відданим другом України та підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України. Він також поінформував про деякі аспекти майбутньої імплементації у Великій Британії санкцій в рамках т.зв. «Акту Магнітського».

Пристайко запросив Рааба відвідати Україну найближчим часом.