Член Нацради вважає, що необхідно доносити інформацію про Україну в інших країнах / фото rusbase.vc

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський відзначив необхідність створення в Україні російськомовного телеканалу, що здійснюватиме мовлення для західних держав і Росії.

Читайте такожThe Economist: В 2020 році Instagram стані новим фронтом для пропаганди

Про це він заявив в ефірі програми «PRIME:Ференс» на телеканалі ATR.

Відео дня

«Україні потрібні декілька програм державного іномовлення. Дійсно, потрібен російськомовний канал, бо російськомовних людей у світі дуже багато. Вони є і в США, і в Канаді, і в інших країнах. <...> Нам потрібен російськомовний канал, який буде транслювати український порядок денний для російськомовних. Тому що російськомовні в Німеччині, Італії або Росії дивляться російське телебачення. Альтернативи цьому, в принципі, немає. Є телеканал «Настоящее время», який фінансується з держбюджету США, — він один такий. <...> Ми повинні інформувати цих людей про те, що відбувається в Україні, і ми повинні надавати український погляд на події, що відбуваються за межами України», — заявив Костинський.

Раніше міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що вже у лютому на базі UA TV буде створено телеканал, що мовитиме на тимчасово окуповані території. За словами Бородянського, цей канал транслюватиметься тільки на тимчасово окупованих територіях і буде використовувати як російську, так і українську мови.