Фото: REUTERS

Кабінет міністрів в найближчі тижні представить бачення реорганізації своєї структури, повідомив на брифінгу за підсумками засідання Кабміну прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожПрезидент Європейської Ради Мішель і Олексій Гончарук проведуть зустріч у Брюсселі

Прем'єр зазначив, що за цей час буде проведено аналіз попередніх рішень, завдяки яким кілька міністерств були об'єднані між собою.

Відео дня

«Ми зараз вивчаємо ситуацію з якістю рішень, які були прийняті. Ми оцінюємо, яке з цих рішень було виправданим або невиправданим, вдалим чи невдалим. У найближчі тижні можна чекати результатів цієї роботи», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, увечері 15 січня в соцмережах поширили аудіозаписи , нібито з наради, у якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші посадові особи.

Під час розмови вони обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Зеленським. На записах людина з голосом, схожим на голос Гончарука, зокрема, називає себе «повним профаном» в економіці.

Після цього прем'єр написав заяву про відставку, але 17 січня президент Володимир Зеленський вирішив «дати шанс» йому і його уряду за умови виконання певних завдань. Серед них значилася і реорганізація кількох «об'єднаних» міністерств.