Сьогодні у Конгресі США проходить засідання Гельсінської комісії, на якій заслухали, зокрема, доповідь Олега Сенцова / twitter.com/chastime

Сенатор-демократ Шелдон Вайтхаус дуже шкодує через слова держсекретаря Майка Помпео про Україну.

Про це він заявив під час засідання Гельсінської комісії у Конгресі США після виступу Олега Сенцова, передає Голос Америки.

Читайте такожЄС планує зняти санкції з Азарова й інших "чиновників Януковича" – ЗМІ

Відео дня

«Мені дуже жаль, що наш Держсекратар Помпео сказав, що американців не хвилює Україна. І ваш виступ (виступ Олега Сенцова і Таміли Ташевої – УНІАН) яскраво підтверджує, чому Україна є важливою для Америки», – сказав сенатор.

Сьогодні у Конгресі США проходить засідання Гельсінської комісії, на якій заслухали, зокрема, доповідь Олега Сенцова.

У своєму виступі український режисер вже встиг розповісти про умови утримання полонених в Росії та переповісти зізнання окремих бійців РФ, які брали участь у захопленні Криму.

Як повідомляв УНІАН, держсекретар США Майк Помпео різко відповів американській журналістці Мері Луїз Келлі під час інтерв’ю для National Public Radio. Інцидент стався після закінчення публічного інтерв'ю, коли високопосадовець запросив журналістку до приватної вітальні департаменту.

Він викрикував своє невдоволення запитаннями про Україну. Журналістка стверджує, що він неодноразово лаявся і заявив: «Як ви гадаєте, американців хвилює Україна?».