Франція вважає Мінські угоди найкращою основою для врегулювання на Донбасі / фото УНІАН

Мінські угоди на сьогодні є найкращою базою для припинення війни на Донбасі, однак їх текст потребує уточнення.

Читайте такожAmerican Interest: Україна ходить по лезу ножа

Таку думку в інтерв’ю «Громадському» висловив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Відео дня

«Позиція Франції дуже проста: сьогодні немає кращої бази, аніж Мінські угоди. Сьогодні немає кращого тексту, який би давав можливість просуватися у врегулюванні конфлікту. Так само наразі не винайшли кращого за Нормандський дипломатичного формату роботи — формату, в якому беруть участь Франція, Німеччина, Україна та Росія», – зазначив він.

«Водночас очевидно, що в самому тексті Мінських угод є пункти, які не є визначеними, які заслуговують на уточнення, пояснення та деталізацію. Особливо це стосується послідовності дій. Потрібно, щоби експерти зібралися за столом та деталізували пункти», – продовжив дипломат.

Понсен нагадав, що Мінські угоди були підписані зокрема і Україною. Їх треба взяти за основу, однак далі можливі інтерпретації.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня на прес-конференції за підсумками саміту лідерів «нормандської четвірки» в Парижі канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за адаптацію Мінських угод до реалій.

За її словами, Мінські угоди не є «скам'янілим документом», для їх втілення необхідна «гнучкість».

Канцлер при цьому зазначила, що Мінський меморандум було підписано 19 вересня 2014 року. «І, звичайно, з огляду на минулі в Україні президентські вибори, можна поставити запитання: чи має ця угода закам'яніти, чи її можна повернути до життя?» - сказала Меркель.