Обшуки в офісі телеканалу "1+1" напередодні провела СБУ/ фото УНІАН

Сьогодні на засіданні фракції "Слуга народу" за участі президента Володимира Зеленського було "доволі докладно" обговорено питання обшуків у медіа-групі "1+1" ввечері 5 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив народний депутат від "Слуги народу" Микита Потураєв, відповідаючи на запитання, що на засіданні фракції президент говорив про обшуки.

Читайте такожНСЖУ відреагувала на обшуки СБУ в офісі та журналістів телеканалу "1+1"

Відео дня

"Ми доволі докладно про це говорили. Йде розслідування, це розслідування не пов’язане з каналом "1+1", це розслідування не пов’язане з програмами на каналі "1+1", які виходять. І взагалі, ми пам’ятаємо, що ці записи (розмов у кабінеті прем'єр-міністра Олексія Гончарука - УНІАН) були оприлюднені на анонімному YouTube-каналі. Тобто, канал "1+1" до того взагалі ніякого відношення не мав", - сказав депутат.

"Вчора, як нагадав президент, пройшли обшуки у більш ніж 20 робітників Управління державної охорони також в рамках цієї справи", - зауважив Потураєв.

За його словами, Служба безпеки України "просто виконує свою роботу", шукає тих, хто здійснив незаконне прослуховування і подальші дії з отриманими даними.

"Ця справа не має ніякого відношення до професійної діяльності людей, які працюють на каналі як журналісти, до роботи самого каналу, до програм, які там виходять. Це взагалі не про це", - наголосив Потураєв.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого керівник Департаменту журналістських розслідувань медіа-групи "1+1" Максим Шиленко заявив, що співробітники СБУ проводять обшуки в офісі, де працюють журналісти проектів "Гроші" і "Секретні матеріали".

Обшуки здійснювалися на робочому місці журналіста Євгена Куксіна, а також у його квартирі.

Також правоохоронці провели обшук у квартирі журналіста Дениса Данька.

За результатами обшуків в офісі слідчі СБУ вилучили два системні блоки комп’ютерів.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов запевнив, що "про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні у даній ситуації мова не йде. І йти не може у принципі. Ми говоримо про неупереджене та всебічне розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування голови уряду. І слідчі дії проходили не лише по вулиці Куренівській, 18, але й за іншими адресами осіб, що перевіряються". За словами голови СБУ, відповідні слідчі дії у цій справі проводились щодо міністрів, представників державної влади та УДО. Окремі урядовці за згодою пройшли перевірку на детекторі брехні.