Сивохо повідомив про перенесення дати презентації / фото УНІАН

Радник секретаря РНБО України з питань реінтеграції та відновлення Донбасу Сергій Сивохо назвав «цинічною провокацією» атаку російських бойовиків на Луганщині і повідомив про перенесення дати проведення презентації «Національної платформи примирення і єдності».

Читайте такожУ РНБО запропонували зробити церкву посередником у врегулюванні війни на Донбасі

Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Цинічна провокація, щоб зірвати мирні ініціативи. Немає інших слів для того, щоб описати те, що відбулося сьогодні в районі Золотого. Це було нелегко – ми сумнівалися і зважували «за і проти», але в підсумку прийняли рішення перенести презентацію Національної платформи примирення та єдності. Ще раз: не скасувати, а ПЕРЕНЕСТИ!», – написав Сивохо.

За його словами, РНБО продовжать "працювати і налагоджувати діалог між простими людьми непублічно, системно, безперервно".

Він уточнив, що дата проведення презентації буде повідомлена пізніше.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо анонсував презентацію «Національної платформи примирення і єдності».

"Приходьте туди, все розповімо, відповімо на всі питання", - зазначив Сивохо.

У свою чергу, Іван Толкачов, що представився "членом команди Сивохо", зазначив: "Попередньо, 19 числа ми будемо презентувати Національну платформу примирення та єдності. Ця платформа створена в рамках виконання завдань, сформульованих президентом гуманітарної політики реінтеграції Донбасу. Ми довго працювали разом з міжнародними експертами, разом з конфліктологами, політологами. І тому народилася платформа".

Толкачов додав, що вона має об'єднати під своїм крилом і громадські ініціативи, і державні програми".