Назар Холодницький прокоментував резонансне питання перебування на посаді директора НАБУ Артема Ситника / фото РБК

Назар Холодницький, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, прокоментував резонансне питання перебування на посаді директора НАБУ Артема Ситника після того, як суд визнав його винним у корупції. На думку Холодницького, якби такий адмінпротокол був складений на будь-якого прокурора, в тому числі антикорупційного чи генерального, то це є підставою для звільнення.

Читайте такожСитник розповів про відносини НАБУ і прокуратури після відставки Луценка та про примирення з Холодницьким (відео)

Про це Назар Холодницький розповів в інтерв’ю РБК.

Відео дня

На думку прокурора, внесення Артема Ситника до реєстру корупціонерів НАЗК відбулося згідно вимог чинного законодавства: «Є рішення суду, яке набрало законної сили, і воно мало бути і було виконано НАЗК. Я завжди стверджую, що є закон і треба його виконувати, подобається він нам чи ні. Так само і рішення судів. Якщо вже прокурори чи детективи не будуть виконувати рішення судів, то про яке верховенство права в країні може йти мова?».

Щодо перебування Артема Ситника на посаді директора НАБУ після внесення його до реєстру корупціонерів, Назар Холодницький зазначив, що в законі про НАБУ визначено вичерпний перелік підстав для звільнення директора НАБУ, однак подібне звинувачення в бік будь-якого прокурора було б однозначною підставою для його звільнення: «Якби такий адмінпротокол був складений на будь-якого прокурора, в тому числі антикорупційного чи генерального, то це є підставою для звільнення. Так пише закон».

Нагадаємо, що Артем Ситник був визнаний винним у корупції через елітний відпочинок на мисливській базі в Рівненській області, який оплачувала інша особа, і був внесений до реєстру корупціонерів НАЗК. Депутати Верховної Ради зібрали 216 підписів під проектом постанови за звільнення Ситника. Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував винести на розсуд парламенту постанову про звільнення Ситника з посади директора НАБУ.