Ілюстрація REUTERS

НАТО продовжуватиме надавати постійну підтримку Україні, насамперед, у розбудові та матеріальному забезпеченні української армії.

Читайте такожНАТО чекає на допомогу України у міжнародних місіях альянсу - СтолтенбергЯк передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник директора Офісу зв'язку НАТО в Україні Крістофер Дагган під час виступу в Києві на форумі «Age of Crimea» («Час Криму»), присвяченому Дню кримського спротиву російській окупації.

«Питання Криму повинно залишатися у фокусі нашої уваги. Минуло шість років, відколи Росія незаконно анексувала Крим. І месседж від імені НАТО залишається чітким і ясним – ми не визнаємо і не буде це визнавати… Ми підтверджуємо, що анексія Криму – це серйозне порушення міжнародного законодавства та значний виклик для євроатлантичної безпеки… Крим – це територія України», – наголосив Дагган.

Відео дня

Він зазначив, що країни НАТО поінформовані про порушення, які здійснює окупаційна влада в Криму.

За словами Даггана, НАТО продовжуватиме надавати постійну підтримку Україні, у першу чергу щодо передачі досвіду та розбудові української армії, а також забезпечення її матеріальною підтримкою.

Як повідомляв УНІАН, нардеп Верещук після поїздки в Брюссель заявила, що у НАТО є розуміння, як прийняти Україну.