Гіркін, Дубинський, Пулатов та Харченко не беруть участі у суді щодо справи MH17 / REUTERS

Жоден з чотирьох підозрюваних у справі MH17 знову не з'явився на суд у Нідерландах.

Читайте такожПосол України в Нідерландах: докази проти обвинувачених у справі МН17 стовідсоткові

Про це заявив суддя Гендрік Стейнгаюс під час відкриття другого дня слухань у справі МН17 в судовому комплексі “Схіпхол” (передмістя Амстердама).

Відео дня

"Суду відомо, що жоден з підозрюваних не з'явився сьогодні", - сказав Стейнгаюс.

При цьому суддя додав, що сьогодні державна прокуратура Нідерландів повинна виступити з презентацією стану справ у розслідуванні збиття літака Малайзійських авіаліній.

Як повідомляв УНІАН, 9 березня розпочався судовий процес щодо перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака рейсу МН17, однак підозрювані громадяни РФ Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко не з’явилися на судове засідання.

Водночас суд готовий заочно вести процес у справі MH17 без присутності підозрюваних.

У засіданні брали участь захисники Пулатова – два адвокати з нідерландської юридичної компанії Sjöcrona Van Stigt. Також на слуханнях була присутня російська адвокатка Олена Кутьїна.

Суддя Гендрік Стейнгаюс повідомив, що матеріали справи MH17 налічують 36 тис. сторінок і мають величезну кількість мультимедійних файлів у цифровому форматі.

До суду від прокурорів надійшла інформація, що станом на зараз 49 родичів бажають скористатися правом виступу у суді, 82 – бажають подати письмову декларацію щодо очікувань від суду і 84 – бажають подати заяву з вимогою виплати компенсації.