Кулеба не знає, чи точно буде засідання ТКГ 25 березня / фото УНІАН

Наступне засідання переговорної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися через відеозв'язок.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Які переговори? Ви що?! Усі переговори згорнуті фізично. Я вчора розмовляв зі своїм колегою міністром закордонних справ Угорщини, і ми домовилися, що заплановане на 26 березня засідання двосторонньої міжурядової комісії ми проведемо в режимі телеконференції у ту ж дату, тому що життя не зупиняється, потрібно працювати, потрібно рухатися вперед. Щодо "Мінська" теж опрацьовується питання відеоконференції. Зараз усі відрядження масово скасовуються. Я взагалі в МЗС заборонив усі закордонні відрядження", – сказав Кулеба.

Відео дня

За його словами, "якщо засідання ТКГ відбудеться, то у режимі відеоконференції".

Читайте такожДо Консультативної ради при ТКГ мають увійти особи, що не вбивали українських військових - Єрмак

Як повідомляв УНІАН, 11 березня у Мінську відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі за участі керівника офісу президента України Андрія Єрмака та заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака. Вони домовились підписати рішення ТКГ щодо створення у складі політичної підгрупи консультативної ради після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини щодо виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в "нормандському форматі". Підписання має відбутися на наступному засіданні у Мінську 25 березня.

Пізніше видання "Дзеркало тижня" оприлюднило копію протоколу, підписаного у Мінську 11 березня. Згідно з документом, критерії та порядок призначення членів ради самостійно визначаються Україною, окремими районами Донецької і Луганської областей України, РФ, ФРН, Франції та ОБСЄ. При цьому по 10 представників від України та ОРДЛО матимуть право вирішальних голосів, а по одному представнику від РФ, Німеччини, Франції та ОБСЄ - право дорадчих голосів.

Через декілька днів близько 60 депутатів від "Слуги народу" закликали президента Зеленського не допустити створення консультативної ради у політичній підгрупі ТКГ у Мінську.