metalist.ua

Про це повідомила очільниця управління по забезпеченню повернення активів, отриманих злочинним шляхом при МВС України Олена Тищенко, передає 5 канал.

Лише за одним фактом сума склала 13 мільярдів, повідомила Олена Тищенко. За її словами, за фактами відмивання коштів Курченком планується створити єдину слідчу групу разом із латвійськими правоохоронцями.

Читайте такожКурченко намагається отримати громадянство Молдови - ЗМІ

"Лише одна особа в цій схемі отримала в 2013 році 13 мільярдів гривень. Це 1,6 мільярда доларів США. Це навіть більше, ніж заморожених активів Януковича в усьому світі. Вперше в історії МВС ми хочемо зробити спільну слідчу групу по розслідуванню діяльності компанії Курченко. Тому що мова йде лише по одному факту про 13 мільярдів гривень, по іншій фізичній особі - 2,5 мільярди доларів, і вже деякі суми ми навіть не рахуємо", - заявила Тищенко.

Раніше УНІАН повідомляв, що у структурі МВС України створено управління по забезпеченню повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

Серед функцій Управління – співпраця з правоохоронцями інших держав для виявлення та замороження активів осіб, щодо яких проводиться слідство МВС України; забезпечення стягнення кримінальних активів на користь держави на підставі рішень українських та іноземних судових органів.