president.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається в повідомленні, Порошенко і Байден обмінялися думками щодо ситуації на Донбасі.

Глава Української держави поінформував американську сторону про результати вчорашньої розмови у «Нормандському форматі», а також про підсумки переговорів Тристоронньої контактної групи 21 липня у Мінську, зокрема про досягнення домовленості щодо відведення важкого озброєння калібром менше 100 мм та створення 30-ти кілометрової демілітаризованої зони на лінії зіткнення під контролем ОБСЄ, що має забезпечити реальне припинення вогню.

Відео дня

Читайте такожСША виступили проти сепаратистських виборів, які суперечать Мінськими угодами

Порошенко висловив сподівання, що Сполучені Штати сприятимуть виконанню цих важливих домовленостей, що є необхідною передумовою для подальшого просування у напрямку політичного врегулювання та вирішення нагальних гуманітарних та економічних проблем на Донбасі.

Байден підтримав зусилля президента України щодо виконання Мінських домовленостей, відзначивши, що Сполучені Штати позитивно оцінюють зусилля України з встановлення миру, досягнення політичного врегулювання та відновлення нормального життя на Донбасі.

Співрозмовники обговорили питання військово-технічного співробітництва між Україною і США, а також перспективи створення міжнародного трибуналу у справі збитого літака «Малайзійських авіаліній» MH17.

Порошенко висловив сподівання на отримання чергового траншу МВФ, проінформувавши про підписання останнього закону, який відкриває можливість для продовження фінансування, підкреслюється в повідомленні.

Читайте такожОБСЄ не підтверджує інформацію про відвід бойовиками озброєння калібром менше 100 мм

Раніше УНІАН повідомляв, що Петро Порошенко в ході телефонної розмови з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом та Президентом Росії Володимиром Путіним констатував погіршення ситуації на Донбасі, зокрема збільшення кількості обстрілу з боку бойовиків.